top of page
Keresés

Egy kis mondanivaló az áprilisi workshopokról és élményekről :)

.... 2021 vége felé egy kis csapattal eldöntöttük, hogy együttműködünk, együtt tervezünk, közösségi workshopokat hirdetünk Szegeden. Azóta mégtöbben lettünk! Eltelt 3 hónap az egyeztetések kezdete óta, Áprilisra pedig elérkezett a megvalósítás ideje... nehéz bármit is mondanom, tele a szívem szeretettel miattatok! Úgy érzem, egyre többen értjük egymást!


A múlt héten 2 workhopunk is volt (Tervezd magad - justincase - & Hímezd újra workshop I. Lídiáva - eznemegyalma és egy - az iparkamara által szervezett fenntarthatósági konferencián is részt vettünk Anettel (Planty & more), ahol legnagyobb örömömre megismerkedtem Enikővel, a Csipetke csomagolásmentes bolt tulajdonosával! (Nagyon fáradt voltam, de elindultam az eseményre - jól döntöttem, ismét értékes találkozásokban volt részem!)


Mindkét workshop eltérő stílusban zajlott, de egy közös volt: Ismét nagyszerű emberekkel találkoztunk, fontos témákról beszélgettünk & közösen alkottunk. Együtt egy kicsit többek lettünk - többet tettünk!


A 27-i "Tervezd magad justincase" eseményen magyarok és külföldiek is részt vettek, justincase termékeket terveztünk a Nyugiban. Lesz még ilyen alkalom! Ez a workshop ingyenes volt, nagyon szabad menetrendben zajlott, a résztvevők bármikor becsatlakozhattak és ki is szakadhattak kicsit.


Eredetileg 17:00-ig terveztük a programot, de 20:00-ig maradtunk. Évi (aki már a kezdetektől részt vesz az eseményeimen) & Tamara segített az elpakolásban is, együtt cipeltük a táskákat a kocsimhoz, azután pedig 21:30-ig maradtunk beszélgetni. Csodálatos lezárása volt a napnak! 3-an, 3 különböző korosztály, 3 különféle ember és mégis olyan volt az egész társalgás, mintha ősidők óta ismernénk egymást! Azt hiszem, ezekért a pillanatokért érdemes csinálni ezt az egészet! Köszi mindenkinek, aki részese volt!


Fotók: @dtnoncsi


A szombati upcycling kortárs hímzés workshop Lídiával (eznemegyalma) családiasabb hangulatban, a lelassulás és újrafelhasználás jegyében zajlott. Farmernadrágot és dzsekit értelmeztünk újra kortárs hímzéssel! Megunt darabokat is lehetett hozni, illetve én a #wearsecondhand kampány keretében a semmi_fancy kínálatával csatlakoztam be a projectbe! :)


A program Szegeden, a Door Coworking Office -ban zajlott. Ez a csodálatos közösségi iroda Szegeden a Mátyás király téren található - igazi kincs, csodálatos környezetben! Nagyon hálásak vagyunk, hogy támogatják kezdeményezéseinket és rendelkezésünkre bocsátották ezt a helyet a workshopunk számára!


Rózival, Tamarával, Maricával és Lídiával egy igazi relaxdélutánban volt részünk, miközben használt farmereket mentettünk! Beszélgettünk, elmélyedtünk, "út széli" finom magyar epret ettünk, Lídia pedig minden részletre figyelt, tanított és segített!


Az alkotások stílusa nagyban eltért, hűen tükrözöte mindenki személyiségét - ettől volt mind annyira különleges! Május 7-én ismét megrendezésre kerül a programunk, erre itt tudtok még jelentkezni.




... nem állunk meg!


Májusban is várunk titeket szeretettel programjainkra! Teremtsük meg azt a közösséget Szegeden, amiről eddig csak panaszkodtunk, hogy nem létezik!




Itt láthatjátok az időpontokat, hamarosan pedig érkezik a friss bejegyzés egyben az események linkjeivel!


puszi, Sebvaaa





80 megtekintés0 hozzászólás
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn
  • Spotify
  • Pinterest
bottom of page